Теоретичний аналіз психолого-педагогічних підходів до формування іншомовної комунікативної компетенції - Vakhnovan, M. (Психологія та особистість, 2015)
У статті здійснено теоретичний аналіз психолого-педагогічних підходів до формування іншомовної компетентності у студентів-медиків з метою її формування в умовах вищого медичного навчального закладу. Виділені фактори, які впливають на формування комунікативної компетенції студентів-медиків. Дане визначення поняття іншомовної комунікативної компетентності, охарактеризовані різні підходи щодо структури цього феномена. Охарактеризовані види компетенцій у сфері вивчення іноземної мови, зокрема загальна та комунікативна компетенції. Визначені основні комунікативні вміння, як лежать в основі формування комунікативної компетенції. Визначені та охарактеризовані основні види мовленнєвої діяльності: студіювання, говоріння, читання, письмо. Охарактеризовано когнітивний підхід у формуванні комунікативної компетенції.