До проблеми пізнання психологічних захистів у контексті психодинамічної теорії - Kononova, M. (Психологія та особистість, 2015)
Стаття присвячена проблемі вивчення структурно-функціональних і змістових аспектів системи психологічного захисту суб’єкта та можливостям їх пізнання в різних теоріях. Робиться акцент на діагностико-корекційних можливостях методу активного соціально-психологічного пізнання, розробленого в контексті психодинамічної теорії, в об’єктивації логіки несвідомого, на якій базується цілісна захисна система суб ’єкта.